Word jij onze nieuwe collega?Merchandiser?

  • Nelson Hoofdkantoor
  • Fulltime (40 uur)
  • HBO

Merchandiser

HOOFDDORP


Hoe jouw dag er uit gaat zien

Als schoenen klein genoeg waren, zaten ze in ons bloed. Met deze passie voor schoenen zorgen we er jaarlijks voor dat vele duizenden klanten het juiste paar schoenen vinden via onze winkels en online kanalen. Deel jij deze passie voor schoenen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Merchandiser (fulltime)

Nelson Schoenen groeit hard als gevolg van onze succesvolle winkels, de eigen online kanalen en de koppeling van het assortiment aan marketplaces waaronder Bol.com en Zalando. Als gevolg van deze groei neemt het belang van een sterk merchandise team toe, zowel op het vlak van planning als op het vlak van allocation. Op basis van data-analyse, in combinatie met gevoel voor mode en het assortiment, type verkooplokaties en online kanalen speel je een belangrijke rol bij de (her-)verdeling van goederen, en advisering richting inkopers met betrekking tot breedte en diepte van de inkopen. Voor versterking van het team zijn we op zoek naar een kandidaat die start als Merchandise Allocator, en na een paar seizoenen zich kan verbreden richting Merchandise Planning. 

Het Merchandise-team staat centraal in de organisatie. Je hebt onder andere te maken met de collega’s van Inkoop, Marketing, E-commerce, Verkoop, Logistiek & ICT. 

Als Merchandise Allocator zorg je voor de eerste verdeling van de collectie over onze online- en offline kanalen voordat deze in het distributiecentrum zijn ontvangen. Dat start met scherpe analyses van het afgelopen seizoen in combinatie met de ontwikkelingen bij Nelson Schoenen en in de markt.

Zodra het verkoopseizoen los barst, ga jij weer aan de slag! Je checkt de verkoopresultaten per filiaal en verkoopkanaal, geeft opvolging aan try outs, en je herkent commerciële kansen  en weet hier ook adequaat op in te springen. Je schakelt snel en weet de juiste personen te informeren en te activeren met de door jouw ontdekte resultaten. 

Aan de hand van de analyses van de  verkoopresultaten  zorg je voor een optimale herverdeling van de collectie, met als doel een zo hoog mogelijke doorverkoop op artikel niveau. Daarbij houd je nauwlettend de vulling van elk filiaal scherp in de gaten en benut je commerciële kansen die aanwezig zijn. Deze bevindingen neem je ook weer mee naar de verdeling van de nieuwe collectie voor het nieuwe seizoen. 

In deze functie word jij verantwoordelijk voor een deel van het assortiment op voorraadniveau; je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.Door de snelle ontwikkelingen in de markt, is het belangrijk in deze functie dat je procesmatig kan denken en hierin ook verbeterslagen kan ontdekken en initiëren.  

Het is dus belangrijk dat je beschikt over voldoende rekenkundig inzicht in combinatie met een goed commercieel gevoel. 

PROFIEL

·                 Je hebt een afgeronde HBO opleiding;

·                 Je hebt 2-3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

·                 Je hebt affiniteit met mode en retail;

·                 Je beschikt over een hands-on mentaliteit, bent doortastend en laat je niet snel van je stuk brengen;

·                 Je hebt een goed cijfermatig en analytisch inzicht;

·                 Je bent een flexibele teamplayer die goed kan luisteren en net even verder denkt;

·                 Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

·                 Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. 

OVER NELSON

Nelson Schoenen is een vooruitstrevend familiebedrijf op het gebied van schoenenmode. De inmiddels 100 Nelson winkels kenmerken zich door een breed assortiment van dames, heren-, en kinderschoenen van internationale A-merken zoals Ecco, Timberland, Dr. Martens, Tommy Hilfiger, Converse, Calvin Klein, Gabor, Nike en Van Lier, aangevuld met  een modieuze en kwalitatieve Nelson private labelcollectie.

Een andere pijler van Nelson zijn de 50 mono-brand stores van o.a. Ecco en Timberland, gevestigd op A- locaties. Onze collecties worden ook online aangeboden via onder andere Bol.com, Zalando.nl en Wehkamp.nl.

Nelson heeft een duidelijke Omnichannel strategie ontwikkeld die zich richt op beleving, innovatie en service, zowel in de fysieke winkels als online. Daarbij staat de klant centraal binnen alle verkoopkanalen.Nelson groeit en ziet nog veel meer kansen om haar werkterrein en marktaandeel uit te breiden door nieuwe vestigingen te openen, bestaande vestigingen te optimaliseren en om de omnichannel strategie verder uit te bouwen. Kom jij ons team versterken?

GEINTERESSEERD?

Solliciteer via https://werkenbijnelson.nl/ of stuur je motivatie met CV naar jobs@nelson.nl


Ben je benieuwd hoe een dag op het Nelson hoofdkantoor er uit ziet? We laten het je zien in deze video!


Wat we van jou verwachten

Teamplayer

Passie voor schoenen en mode

Nauwkeurig, gestructureerd

Hands-on mentaliteit

Communicatief vaardig

Analytisch vermogen

Representatief


Wat je van ons kan verwachten

Afwisselend & uitdagend werk
Een fijne werkplek in een mooi, modern kantoor
Marktconform salaris
Ontwikkelingsmogelijkheden
Personeelskorting
Prettige sfeer & collega's
Reiskostenvergoeding

Je toekomstige werkplek


Ons adres en routebeschrijving

  • Nelson Hoofdkantoor
  • Willem Brocadesdreef 1
  • 2132 PV HOOFDDORP